Decibel Touring, Sonic Seducer, Legacy, MusiX, metal.de & Mergener Hof presents:
COMBICHRIST + Support – Europe not my Enemy Tour 2022
Thursday, July 28th, 2022
Doors: 19:00 Uhr / Show: 20:00 Uhr
Mergener Hof
Trier, Germany
Tickets available now:
– Ticket-Regional: https://bit.ly/35cC9s8
– Eventim-Shop: https://bit.ly/3fTxHRl
– Eventim: https://bit.ly/3qZz07w
COMBICHRIST ‘Europe Not My Enemy Tour’
Die norwegisch-amerikanische Band Combichrist, besser gesagt ihr Gründer Andy LaPlegua, der im Studio von wechselnden Musikern begleitet wird, gilt als die populärste Industrial Core Band und ist bekannt für ihre intensive Live Performance. 2019 veröffentlichten Combichrist ihr neuntes Studioalbum ‘One Fire’ – eine Art Retrospektive, auf der sich Andy LaPlegua von der breitgefächerten musikalischen Karriere seiner Band inspirieren ließ.
Seinen Einstieg in die Welt der Musik fand Combichrist-Gründer und Frontmann Andy LaPlegua in den norwegischen Hardcore-Bands My Right Choice und Lash Out, bevor er mit Icon Of Coil in die Welt der elektronischen Musik wechselte. Im Jahre 2003 gründete LaPlegua dann Combichrist, das Projekt, das bald den Hauptteil seiner Zeit einnehmen würde. Eine Abkehr von den eingängigen Future-Pop-Sounds von Icon Of Coil, verband Combichrist LaPleguas Hardcore-Vergangenheit mit zeitgemäßen, elektronischen Klängen zu einem einzigartigen musikalischen Monstrum.
Seit dem ersten Album, „The Joy Of Gunz“ 2003, tourte LaPlegua mit Combichrist mehrmals um die ganze Welt und supportete 2009 seine Freunde von Rammstein auf deren Europatour und eröffnete ihr ausverkauftes Konzert im New Yorker Madison Square Garden. Wir freuen uns, dass Combichris im Sommer 2021 mit ihrer ‘Europe Not My Enemy Tour’, auf der sie 35 Konzerte in zwölf Ländern spielen werden, nach Eruopa zurückkehren.
The leading act of the Industrial Core movement Combichrist is Norwegian ‘Icon of Coil’-founder Andy LaPlegua when in the studio, augmented by a revolving cast of musicians for their intense live shows. In 2019 Combichrist released their ninth studio album, ‘One Fire’ – a retrospective of sorts, it saw LaPlegua drawing on ideas from across the breadth of the group’s career.
Initially cutting his teeth in the seminal Norwegian hardcore bands My Right Choice and Lash Out, Combichrist founder and vocalist Andy LaPlegua segued out of that scene into the electronic music world with Icon of Coil. It wasn’t until 2003 that LaPlegua founded Combichrist – the project that would soon dominate his time. A departure from IOC’s futurepop sound, Combichrist took LaPlegua’s hardcore past and electronica present and merged them into a singular, mechanical music monster.
Since releasing the first album ‘The Joy of Gunz’ in 2003, LaPlegua and Combichrist have toured the world several times and supported their friends in Rammstein in 2009 on their European tour and on their sold out Madison Square Garden show in 2010. We’re happy to have Combichrist back in 2021 on their ‘Europe Not My Enemy Tour’ which will include 35 dates in twelve different countries.
Combichrist Social Media Links:
Bild: Chad Michael Ward

Share This Story, Choose Your Platform!